Menu

15/01/2021

'Don't be blue today' | Blue Monday

Ben jij al bekend met de term ‘Blue Monday’? Zegt het je niks? Geen zorgen, wij vertellen je in deze blog namelijk alles over deze speciale dag. ‘Blue Monday’ wordt gezien als de meest deprimerende dag van het jaar. Er zijn veel mensen die zich op deze dag wat treurig voelen. Vaak valt deze dag op de maandag van de derde of vierde week van januari.

Waarom wordt deze dag eigenlijk als de meest deprimerende dag beschouwd? Januari is natuurlijk nog een erg donkere maand, waarbij het ’s ochtends en ’s avonds nog snel en lang donker is. Veel mensen voelen zich hierdoor toch wat meer sip, dan bijvoorbeeld in de lente of zomer.

Bovendien valt ‘Blue Monday’ op een maandag. De maandag wordt door veel mensen als 1 van de minst leuke dagen van de week beschouwd, omdat je net je weekend achter de rug hebt en nu weer een volle week aan de slag moet op je werk, of voor school.

Wist je dat ‘Blue Monday’ afgeleid is van het Engelse begrip ‘Feeling blue’. Je voelt je dus somber of verdrietig. Vroeger werd de kleur blauw bovendien in de scheepvaart gezien als een rouwkleur.

Om de pijn van deze sombere dag te verzachten hebben wij op maandag 18 januari een toffe actie voor jullie klaarstaan! Hou onze nieuwsbrief en de social media in de gaten!

 

Nog inspiratie nodig? Hieronder hebben wij de mooiste blauwe tassen uitgelicht die jouw dag gegarandeerd minder somber gaan maken!

 

     

                      Bekijk dit artikel!                                      Bekijk dit artikel! 

 

 

     

                      Bekijk dit artikel!                                     Bekijk dit artikel! 

 

 

   

                      Bekijk dit artikel!                                    Bekijk dit artikel!

 

 

     

                    Bekijk dit artikel!                                             Bekijk dit artikel! 

 

 


BEL 0172 - 447 517 (5 dagen per week bereikbaar) of zoek een winkel bij jou in de buurt